Zöld oldal Program

“Ha nem teszünk valamit az IT-iparnövekvő környezetszennyezése ellen,akkor valószínűleg a következő évtizedben aglobális felmelegedés fő okozója lesz.”

Zöld Oldal Program

Mivel az Internet olyan nagy teljesítményű számítógépek hálózata, melyek rengeteg energiát fogyasztanak, így feleslegesen és súlyosan károsítják a környezetünket. Súlyosan, mert egy szerver annyi elektromos áramot fogyaszt, mint 4-5 száz wattos izzó. Továbbá a hűtéséhez felhasznált energia csaknem még egyszer ennyi. Ráadásul az év minden napján és közel minden órájában folyamatosan működnek. Feleslegesen, mert a működésükhöz szükséges összes áramot elő lehet állítani megújuló energiából is.

Programunk célja kettős:

Egyrészt szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy környezetbarát tárhely segítségével kompromisszumok nélkül lehet egy weboldalt a környezet károsítása nélkül üzemeltetni.

Másrészt napjainkban egyre többek számára válik fontossá környezetünk megóvása. Napról napra többen gyűjtik szelektíven a hulladékot, és a cégek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát termékek előállítására és újrahasznosítására. Azért, hogy a környezetbarát weboldalak kitűnjenek az átlagos oldalak sorából, létrehoztuk tanúsítványunkat.

Zöld Oldal Tanúsítványunk segítségével lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, hogy környezettudatos szemléletüket megoszthassák látogatóikkal, ügyfeleikkel, barátaikkal.

 

Az alábbi emblémákat minden GreenHosting.hu ügyfélnek megküldjük, hogy
ezzel jelezhesse oldalának környezetbarát mivoltát.
Zöld oldal emblémák

Miért a megújuló energia?

Az információs technológia az ötödik legnagyobb energiafelhasználású iparág, amely a világ CO2 kibocsátásának körülbelül 5%-ért felelős. Ez azt jelenti, hogy már most megelőzi az autóipart. Egy átlagos szerver okozta károsanyag-kibocsátás megegyezik egy terepjáróéval, vagy két személyautóéval (15,7l/100km).

Az IT szektor által felhasznált energia túlnyomó részben fosszilis energiahordozókból származik, ami a szakemberek egybehangzó véleménye alapján a legkárosabb alternatíva. Bár az atomenergia előállítása kevesebb káros anyagot juttat a környezetbe, az elhasznált fűtőelemek tárolása, szállítása nem elhanyagolható probléma, és jelentős kockázatot is jelent. Ehelyett az optimális megoldás a megújuló energiaforrások használata.

Korábban a probléma megoldását a nemzetközi szakma elsősorban energiatakarékos eszközök fejlesztésében látta, azonban a gyakorlat azt mutatta, hogy a növekvő hatékonyság növekvő felhasználást eredményez, ami a nyereség szempontjából hasznos, de a szén-dioxid kibocsátás nem változott.

Az internetes infrastruktúra lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasznált eszközöket akár egymástól függetlenül is úgy telepítsük, hogy energiaigényüket szélerőművekből, vízerőművekből vagy geotermikus energiából fedezzük.

Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon elsőként vállaltuk: csak olyan adatközpontokkal dolgozunk együtt, melyek garantálják, hogy energiaszükségletüket megújuló energiából elégítik ki.

„Ha nem teszünk valamit az IT-ipar növekvő környezetszennyezése ellen, akkor valószínűleg a következő évtizedben a globális felmelegedés fő okozója lesz.”- mondta Bill St. Arnaud a CANARIE vezető kutatója.