Domain regisztráció

Domain regisztráció

Domain regisztráció gyorsan és pontosan, akár tárhely csomaghoz, akár önmagában. Legyen az .hu domain,
akár közdomain (ingatlan.hu, bolt.hu stb.) vagy nemzetközi domain név (.com, .eu, .net, .org, .info stb).

Domain név kereső

.

Választott már domain nevet?

Domain ellenörző: Keressen domain nevet bármilyen végződéssel a felsoroltak közül gyorsan és egyszerűen. Ha megtatálta a kívánt nevet “Megrendelés” menüpontunkban el is indíthatja a domain regisztrációját.

Hogyan keressünk domain nevet?

Természetesen a domain neveknek számtalan formája és variációja létezhet. Az interneten pedig a keresők úgy működnek, hogy beírunk egy kifejezést és lekérdezzük, hogy szabad-e.

Saját domain neveket kerestünk, amikor az jutott eszünkbe, hogy jó lenne egy olyan alkalmazás, ami egyszerre kérdezne le több domain nevet, több változatban, több végződéssel anélkül, hogy egyenként be kellene gépelnünk. Elkezdtünk keresni ilyen szolgáltatást az interneten, de mivel nem jártunk szerencsével, hát készítettünk egyet.

Ajánljuk minden kedves látogatónk figyelmébe ingyenes domain tervező alkalmazásunkat, amelyet a következő linken érhet el: Domain Ellenőrzés

Domain regisztrációval kapcsolatos árak

.hu domain regisztráció 2 évre 3.385 Ft + áfa / 2év
.hu domain fenntartás 3.385 Ft + áfa / év
.com, .eu, .net, .org, .biz, .info stb. regisztráció és fenntratás 3.385 Ft + áfa / év

Domain név megrendelés

2011-es domain regisztrációs változások

Júniustól jelentős változásokat vezetett be az Internet Szolgáltatók Tanácsa.

A sokak által kifogásolt 14 napos várólista végre megszűnt eddigi formájában létezni. Az újonnan regisztrált .hu domain nevek már a bejegyzés benyújtását követően néhány nappal használatba vehetők. A szabályzat szerint a lista ugyan megmarad, azonban kihirdetési listává alakul és csak 8 napos lesz. Ebben a 8 napban élhet kifogással bárki a regisztrálandó domain név ellen.

Eddig a 14 napos várakozási idő alatt a domain nevek ellen bárki kifogással élhetett, aki úgy gondolta, hogy sérti jogait, ha az adott domain nevet más jegyzi be. Ilyenkor az ISZT mellett működő – többnyire jogászok alkotta – Tanácsadó Testület határozott a domain bejegyezhetőségéről. 2011 júniusától a bejegyzés elindításától számított 8 nap áll rendelkezésre, hogy bárki kifogást emeljen egy regisztrálandó domain név ellen.

Az a panaszos, aki a 8 nap alatt nem emelt kifogást egyik regisztrátornál sem, annak már a későbbiekben a bejegyzés megakadályozására nem lesz lehetősége. Valószínűleg a panaszok elbírálása is jelentősen gyorsulni fog a változások miatt. Az eddig gyakran 3-4 hónapos procedúra akár már hetek alatt is eljuthat a döntésig.

A másik jelentős változás, hogy eddig, ha valakinek prioritásos joga volt egy domain névre (pl. a cégneve megegyezett a kérelmezett domain névvel), akkor nem kellett megvárnia azt a 14 napot, amit a várólista előírt, hanem annak kihagyásával azonnal megkaphatta és használhatta a domain nevet. A jövőben a prioritásos igénylés megszűnik, ugyanúgy 8 napos meghirdetésen esik át minden domain bejegyzés.

Választott már webtárhely csomagot?

Válassza ki Hosting menüpontunkban az Önnek legmegfelelőbb tárhely csomagot. Legyen szó akár a legkisebb honlapoktól a nagy céges weboldalakig, vagy bármilyen tematikájú portálokig. Csomagjainkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a megfelelhessenek a legváltozatosabb igényeknek is.

Hogyan válasszunk domain nevet?

Felületesen vizsgálva a válasz igen egyszerű: Legyen rövid, egyszerűen megjegyezhető és beszédes. Természetesen azért ennél érdemes mélyebbre ásni és jobban végiggondolni ezt a kérdéskört

Ha kíváncsi, hogy milyen szempontokat érdemes megvizsgálni új domain név választásakor, vagy egyéb hasznos tanácsokat keresel új weboldalad létrehozásakor, akkor válogass kedvedre anyacégünk tudástárából: Milyen a jó domain név?